HP Latex

HP Latex 800-printers zorgen voor verdere diversificatie bij Bordbusters in Nederland

Bordbusters, een signbedrijf dat van alle markten thuis is, beschikt momenteel over vier HP Latex 800-printers. Onlangs investeerde het namelijk in twee extra machines.


Het Nederlandse signbedrijf Bordbusters vertelt hoe het ‘kwartet’ HP Latex 800-printers heeft geholpen te reageren op de groeiende vraag in zijn gediversifieerde dienstenaanbod. Het stelt het bedrijf in staat meer hoogwaardig geprinte toepassingen aan klanten te leveren.


Eric Heijting richtte Bordbusters, gevestigd nabij de stad Arnhem, op in 1999. Bij de start lag de focus op het leveren van bouwborden. In de loop der jaren is het bedrijf echter uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van een breed scala aan signage-oplossingen. Een team van 55 medewerkers levert vrijwel alles: van sign- en reclametoepassingen voor binnen en buiten tot voertuigreclame en ledschermen.


Bordbusters heeft de activiteiten opgesplitst in verschillende eenheden om een dergelijke gediversifieerde dienstverlening mogelijk te maken. Bij Bordbusters is de kernactiviteit signage; Mediabusters richt zich op ledschermen; Rentbusters biedt oplossingen voor tijdelijke constructies zoals bushaltes en fietsenstallingen; en Lightbusters is gespecialiseerd in openbare verlichtingsprojecten. De groep als geheel genereert jaarlijks een omzet van ongeveer 9 miljoen euro, waarvan 6 miljoen euro afkomstig is uit de kernactiviteit van Bordbusters op het gebied van signage.


Een dergelijk gediversifieerd aanbod betekent dat Bordbusters actief is in een groot aantal markten, waardoor de belangstelling van klanten voor zijn diensten is toegenomen. Als reactie op deze stijgende vraag, besloot Bordbusters om het printaanbod verder uit te breiden. Op 5 februari 2024 werden twee nieuwe HP Latex 800-printers aan het assortiment toegevoegd. Beide machines werden gekocht via Nautasign, een erkende HP-distributeur in Nederland.

Focus op kwaliteit

De HP Latex 800 is een HP Latex-printer van de vierde generatie. Opvallende kenmerken van de machine zijn onder andere de mogelijkheid om een breed scala aan binnen- en buitentoepassingen te kunnen printen op materialen tot 1.624 mm breedte. Dit terwijl de machine een topsnelheid heeft van 36 vierkante meter per uur in de printmodus voor buitentoepassingen en 25 vierkante meter per uur voor binnenwerk. Door het gebruik van inktcartridges van 3 liter kan veel langer worden geproduceerd zonder tussenkomst van een operator.


De dubbele aankoop betekent dat Bordbusters nu vier HP Latex 800-printers in zijn vestiging heeft staan. Eén daarvan heeft de mogelijkheid om ook wit af te drukken, waardoor het bedrijf meer werk kan aannemen en meerdere toepassingen tegelijkertijd kan produceren. Het kwartet printers draait naast een digitale afwerkingsmachine van Zünd, een Trotec-lasersnijder en gespecialiseerde lamineerapparatuur.


Eric, die als directeur nog steeds leiding geeft aan het bedrijf, stelt dat de beslissing om het printerarsenaal te upgraden een belangrijke ontwikkeling is geweest. Hierdoor kan het bedrijf verder groeien qua activiteiten en meer werk worden veiliggesteld.


“Zowel de service van Nautasign als de kwaliteit van de twee nieuwe HP-machines zijn zeer goed”, aldus Eric. “We kunnen ons geen stilstand of fluctuaties in de kleurkwaliteit veroorloven; we streven ernaar om van de bestellingen die we vandaag aannemen, het voltooide stuk werk de volgende dag aan klanten te kunnen leveren.”


“Mijn motto is: ‘zeg nooit nee’. Dit zorgt ervoor dat klanten voor alles bij ons terechtkunnen en we een echte ‘one-stop-shop service’ bieden.”

Duurzaamheidsstrategie

Eric stelt dat de HP Latex 800-printers ook passen in de bredere duurzaamheidsstrategie van Bordbusters, waarbij het bedrijf voortdurend werkt aan het verkleinen van zijn eigen ecologische voetafdruk. Alle HP Latex-printers gebruiken HP Latexinkten, die op waterbasis zijn geformuleerd en een veel lagere impact hebben op het milieu dan solvent-, eco-solvent- en UV-inkten.


“We willen een zo klein mogelijke voetafdruk op de planeet achterlaten”, aldus Eric. “Onze printers gebruiken alleen inkten op waterbasis, terwijl ook ons wagenpark voldoet aan de strengste milieueisen.”


Geheel passend bij deze strategie, en uniek voor Bordbusters, is de in eigen huis door Eric ontwikkelde folieverwijderaar. Op deze manier biedt Bordbusters een milieuvriendelijke service aan klanten in verschillende markten.


“We maken veel zelf, waaronder aluminium- en staalconstructies en elektronica voor verlichtingselementen”, vertelt Eric. “Wat de verwijderaar doet, is de folie weer van de borden trekken, waarna de folie via Nautasign naar een recyclingbedrijf gaat. Dit zorgt er niet alleen voor dat folie wordt gerecycled, maar stelt ons ook in staat de platen - die anders als afval zouden worden weggegooid - opnieuw te gebruiken.”

Gevarieerd klantenbestand

Dankzij het voortdurend plegen nieuwe investeringen, en daarmee de productie te versterken, kan Bordbusters allerlei soorten werk aan. Het heeft een gevarieerd klantenbestand - waaronder ook marketingbureaus, kunstenaars en landschapsarchitecten - dat kan worden bediend naast de gebruikelijke, dagelijkse opdrachten.


Een van de meer ongebruikelijke projecten die Bordbusters de afgelopen tijd heeft opgeleverd, was een gigantische, verlichte vlieger die boven de beroemde Magere Brug in Amsterdam werd geïnstalleerd. Het bedrijf creëerde ook een gemotoriseerde, drijvende ‘onderzeeër’ die door de iconische grachten van Amsterdam voer als onderdeel van een advertentiecampagne voor opticienketen Specsavers.


Voeg daar de bereidheid van Bordbusters aan toe om met klanten samen te werken aan projecten buiten de traditionele signing - zoals het helpen van een klant bij het restaureren van een 100 jaar oude A-Ford en een oude VW-bus - en het is gemakkelijk te begrijpen waarom het bedrijf, en zijn gevarieerde aanbod, zo populair is.


De vraag naar de diensten van Bordbusters groeit zo hard, dat het bedrijf binnenkort naar een groter pand verhuist. De voltooiing staat gepland voor Kerstmis 2024. De huisvesting op de nieuwe locatie zal 50 procent groter zijn dan de huidige en zal ook beschikken over duurzame technologieën om milieudoelstellingen op de lange termijn te ondersteunen.


“We hebben de extra ruimte hard nodig voor groei en om de nieuwste machines te kunnen installeren”, aldus Eric. “Hierdoor kunnen wij klanten blijven voorzien van de mooiste producten.”

Und als Nächstes?

Möchten Sie mehr darüber erfahren, wie HP Latex Ihrem Unternehmen zu mehr Flexibilität und Präzision verhelfen kann?

Boek een demo

Hoewel we niet persoonlijk kunnen vergaderen, kunt u ook een live productdemo bijwonen of deelnemen aan een live presentatie van onze experts.


Klik op de bijbehorende knop hieronder om deze te plannen.

Virtual Booth
Switch to another region